Ondersteuning na dolfijntherapie


        Dolfijntherapie, het heeft iets magisch.

 

Ik denk dat iedereen wel iemand in zijn omgeving kent die ermee in aanraking is geweest, maar zelf de magie ervan niet kan bevatten. Misschien herkent u als therapie-ouder of andere lezer deze vragen wel: "Ja maar wat doen ze nou precies?" , "Wat doet de dolfijn dan?" , "Kan het niet zonder dolfijn?" , "Wat maakt dat het kind zulke resultaten heeft geboekt?".

 

Het is lastig om uit te leggen wat er gebeurt en wat het precies is, aan mensen die het niet zelf hebben ervaren. Als (voormalig) intern heb ik in 2014 alles rondom de therapie 4 maanden mogen meemaken. In 2016 ben ik met een gezin mee geweest naar Curaçao ter ondersteuning naast de therapie. Hierdoor heb ik een compleet beeld van wat de therapie met zich meebrengt en hoe het de kinderen én het gezin een boost kan geven.

 

Na mijn thuiskomst als intern zag ik echter in mijn omgeving hoe lastig het was voor de gezinnen die terug kwamen, om de nieuwe opgedane energie en de groei die hun kind had doorgemaakt, vast te houden. Bij navraag werd dit bevestigd, het was lastig om het stukje "Curaçao" thuis te behouden. Ook zeiden ouders dat ze in Nederland de aansluiting met de Sensorische Integratie misten, waar op Curaçao veel kennis over is en veel aandacht aan besteed wordt.

 

Daarom vind ik het belangrijk dat hier aandacht voor is, en wil ik gezinnen na terugkomst vanuit en met mijn ervaring ondersteunen.

 

Bent u benieuwd wat ik voor u kan betekenen? Neem dan hier contact met mij op of download mijn folder voor meer informatie.