Over mij


Mijn naam is Inger, ik ben 30 jaar en woon in Schagen. In juni 2014 ben ik afgestudeerd van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Alkmaar.

De interesse voor het werken met kinderen met een hulpvraag kwam tijdens mijn opleiding steeds duidelijker naar voren. Onder andere door de deelopleidingen "Werken in de Jeugdzorg", "Creatief werken in de hulp- en dienstverlening" en "Kind met een beperking, een leven vol mogelijkheden", besefte ik dat dit goed bij mij paste.

 

Mijn stages heb ik allemaal gedaan in de zorgsector voor mensen met een beperking. Toen ik tijdens mijn fulltime stage werkte met kinderen met een beperking, kwam ik erachter dat ik dit toch wel heel leuk vond. Ik heb veel geleerd en ook ervaring opgedaan bij ODC de Troubadour in Den Helder, tijdens een minor, stage, en later als invalkracht.

 

Eind 2014 ben ik 4 maanden als intern bij het Curaçao Dolphin Therapy Center werkzaam geweest. Dit was een geweldige periode, het was super om deze bijzondere vorm van therapie van zo dichtbij te mogen meemaken en hier deel van uit te maken. Hier heb ik met verschillende disciplines (psycholoog, ergotherapeut, fysiotherapeut, social worker, logopedist) samengewerkt en hierdoor mijn kijk op en ervaring met het werken met kinderen (met een beperking) verder verbreed. Daarnaast heb ik tijdens deze periode enkele weken geholpen met het "Siblings Program" (broertjes en zusjes programma), ik besefte hierdoor ook hoe belangrijk het is voor de broers/zussen dat ze hun individuele aandacht kregen.

 


Op Curaçao vroegen de ouders van een kind, waarbij ik deel uitmaakte van de therapie-sessies, mij om in Nederland met hun kind te komen werken. Toen ik terug was in Nederland, kreeg ik andere cliënten erbij en van daaruit ben ik in februari 2015 ZZP-er  geworden. Spannend, maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad! Ik haal veel voldoening uit het werken met kinderen en kan ervan genieten dat zij kunnen genieten van relatief "kleine" dingen.

 

Ik hoop bij zoveel mogelijk gezinnen met een kind met een hulpvraag een bijdrage te kunnen leveren in de ontwikkeling van hun kind! Dit hoop ik door mijn enthousiasme, ervaring en creatieve ideeën te kunnen doen.